Press "Enter" to skip to content

Start van de Reis

Peter Spaargaren 0

Lisa en ik gaan een halfjaar op reis. Hoewel het meer mijn droom was dan die van Lisa, zijn we nu beiden enorm enthousiast en verlangen we naar onze reis samen. In de komende weken, zal ik regelmatig wat posten zodat jullie lezers weten waar we staan.

Ons plan is om op 9 oktober 2018 naar Johannesburg te vliegen in Zuid Afrika. We vliegen met BA dit keer; ze hadden een goeie deal! We verwachten aan te komen om 7 uur in de ochtend waarna we onze auto zullen ophalen. Geen gehuurde auto maar een gekochte Toyota Landcruiser 4.2L V6 Diesel zonder turbo of wat. We kopen de auto tweedehands van een gerenommeerd bedrijf (Bushlore) zodat de uitrusting behoorlijk compleet is (hoop ik…). Wat er niet is, zullen we in Zuid Afrika moeten kopen maar daar weten we de weg wel.

We zijn van plan om vanaf Johannesburg naar Dysseldorp in de Klein-Karoo te rijden om daar Lisa’s familie te bezoeken. Daarna willen we naar Mozambique, langs de kust omhoog, Malawi, Tanzania (Mbeya) omhoog naar Kilimanjaro. Dan de Ngorongoro en Serengeti parken bezoeken waarna Kenia op het programma staat. Dan mogelijk noordwaarts naar Ethiopie (bron van de Nijl) waarna we zuidwaarts via Kenia in Oeganda en Rwanda reizen. Daarna via Burundi en Tanzania naar Zambia, Botswana en Namibie weer terug naar Zuid Afrika waar we in april 2019 op het vliegtuig stappen huiswaarts.

Dat is, althans nu, het plan!

Om dit allemaal te doen hebben we nogal wat zaken moeten organiseren, sterker nog, we zijn er nog mee bezig. Al die punten zal ik de komende tijd opschrijven; wie weet heeft iemand er nog wat aan die hetzelfde wil doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *