Press "Enter" to skip to content

28 februari, Knysna

Peter 11

Vandaag is het de laatste dag van februari, donderdag de 28ste dus. Over 10 dagen gaan we weg uit Knysna en vanavond gaan we bespreken waar we heen gaan. De afgelopen week hebben we wat uitstapjes gemaakt in de omgeving en zijn mijn schoonouders bij ons op bezoek geweest. Ook zijn we maandag naar het ziekenhuis geweest in George voor controle (schoonvader). Hij hoeft over 3 maanden pas weer terug te komen.

Gisteren hebben Tom en ik ze naar Dysselsdorp terug gebracht. Tom heeft de 130 km lange tocht gereden (2 uur heen en 2 uur terug) die deels over onverharde wegen ging. Dat laatste vond hij prachtig om te doen!

Dinsdagochtend zat ik op de Eerste Hulp in het ziekenhuis van Knysna. Sind maandagcohtend had ik erg veel pijn in mijn linkerenkel en dit was, een dag later, niet verminderd. De arts in het ziekenhuis constateerde jicht, een acute ontsteking van het gewricht veroorzaakt door een te hoog zuurgehalte van mijn bloed. Dat laatste is een genetische afwijking die versterkt wordt door overgewicht, alcoholconsumptie en, jawel, stress. Ik kreeg onmiddelijk medicijnen en die helpen goed. Overigens schrijft men hier morfine voor als pijnstiller en dat werkt best goed!

Ik kan nu weer aardig strompelen maar ons voorgenomen bezoek aan Tzitzikamma moet een paar dagen wachten!

  1. Brumilda Brumilda

    Get well soon uncle Peter!luckily you close to hospitals and doctors hey!enjoy the rest of your stay in knysna

  2. Corry Corry

    Sterkte dan met je been uh voet. Ben benieuwd wat jullie gaan doen. Veel plezier samen.

  3. Flim Reydon Flim Reydon

    Heb nu pas gelezen over de oorzaak van je enkelpijn . Als jullie terug zijn in Holland zal ik je het Kangen water laten drinken dat is heel basisch! Kijk maar op YouTube Kangen water het gezondste water om te drinken.??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *