Press "Enter" to skip to content

1 november 2018

Peter 4

We zitten in Moatize na een rit van bijna 400 km. Moatize ligt vlak boven Tete, ongeveer 120 km van de grens met Malawi die we morgen over gaan steken. De rit naar Moatize was makkelijk met slechts een klein deel potholes. Er was op internet gewaarschuwd voor de politie in Tete maar gelukkig had ik daar geen last van. Ik ben niet eens aangehouden vandaag!

We zagen onderweg heel veel Baobap bomen, ik schat duizenden. Prachtig gezicht. Even ten noorden van Chimoio waren er ook enkele ‘Inselbergen’. Dat zijn behoorlijk hoge bergen die zomaar uit het vlakke land omhoog steken, een typisch fenomeen voor Mozambique.

O ja, ook leuk om te melden dat veel mensen hier fietsen en dan niet om te sporten maar om dingen te vervoeren. We zijn dus niet alleen in Nederland.

Deze weg had een verwonderlijk aantal rustplaatsen dus ik kon zowaar stoppen onderweg. Wel zit er een Mozambikaan onder iedere boom, langs de weg, die een beetje schaduw geeft en probeert kippen, hazen en andere zaken te verkopen.

Morgen dus Malawi. We maken de rit niet zo lang omdat een grensovergang altijd tijd kost en vooral stress. We hopen dan zaterdag aan Lake Malawi te staan, op een camping. Vandaag een hotel!

 1. Erik Erik

  Is ook weer lekker om in een ‘gewoon’ bed te liggen ?

  Of zijn de bedden daar korter dan hier?

  Geniet ervan!

 2. Hanneke Hanneke

  Saai zeg, een dag zonder aanhoudingen!
  Heeft Lisa geen interesse in een lekkere verse kip of haas om eens lekker uitgebreid te koken? Ik ben sowieso benieuwd wat jullie eten onderweg. Is er groente verkrijgbaar? En wat voor groente dan?
  Het landschap lijkt me prachtig met die Baobap bomen en die Inselbergen.
  Geniet van het hotel vandaag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *