Press "Enter" to skip to content

Tierrantona – 23 April

Peter 4

Vandaag wandelden we door de Pyreneeën en best ver eigenlijk. Bijna 14 km en ruim 400 m omhoog en weer naar beneden. Ik had een route uitgezocht (gebruikmakend van de Garmin app) en die kwam met een mooie wandeling in de omgeving. Wel liepen we een aantal keren verkeerd want wegwijzers zijn hier schaars. Na ongeveer 8 km eindigden we in een weiland waar zeker geen goede weg vandaan ging dus keerden we een kilometer terug op onze schreden. Daar was wel een pad wat de juiste richting op ging maar dit volgde een steenstorting die er niet stabiel uitzag. Daar ik op enige afstand ook wat regenbuien dacht te zien die deze helling en de rivierbedding geen goed zouden doen zijn we dezelfde weg terug gelopen. Ik heb heel lang met mijn vader (en later ook met mijn zus) gewandeld in Oostenrijk en we hadden daar altijd een hele duidelijke regel namelijk dat als er ook maar 1 van de reisgenoten twijfel had, deden we het niet. De discussie volgde dan later wel….

Veiligheid gaat voor alles!

De camping is topklasse in alle opzichten en voor iedereen aan te bevelen. De omgeving is prachtig en er is best wat te doen hier mits je van bewegen houdt.

Lisa is morgen jarig en ik had in de familie app onze kinderen gevraagd of ze nog langskwamen. Tamara dacht dat dit betekende dat we bijna thuis waren en die is dus als een gek het huis gaan schoonmaken. Goed zo Tamara!! Lisa’s verjaardag vieren, denk ik, in de auto morgen.

Ondanks het grote gewichtsverlies van mij het afgelopen jaar, is het duidelijk dat ik nog een lange weg te gaan heb. Zo merk ik duidelijk dat ik minder sterk ben; gelukkig is mijn conditie heel erg verbeterd de afgelopen tijd. Gezonde voeding, geen alcohol en veel bewegen helpt echt, zeker weten. De komende tijd ga ik de trainingsarbeid opvoeren zodat mijn gewicht naar beneden gaat en mijn kracht toeneemt. Je moet er wel veel meer voor doen op je 59ste.

We hebben beide onze mobiele telefoons mee op reis. Dankzij de EU is onze bundel nu ook geldig hier maar Lisa ziet kans om deze toch echt op te maken denk ik. Ze verbruikt meer data dan ik!

Ik denk dat we morgen verder trekken richting Frankrijk; tenslotte zijn we al bijna vier weken weg en wordt er enorm aan ons getrokken door allerlei mensen, niet alleen onze kinderen. Daarnaast moet ik ons huis schilderen omdat er anders een echtscheiding volgt.

  1. Erik Erik

    Het is daar inderdaad een prachtige omgeving, ik denk niet dat ik er zou kunnen wonen, het ziet er wel heeeel rustig uit, hoewel ik een redelijke einzelgänger ben, zou dit toch teveel – of liever gezegd, te weinig – kunnen ziin…

    Erg trots op je, dat je zo goed met je gezondheid bezig bent, neem ik voorlopig maar een voorbeeld aan!

    Kom goed terug!

  2. Corry Corry

    Oooh Peter, ik lig te grinniken op de bank. Goede verjaardag morgen voor Lisa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *