Press "Enter" to skip to content

Tamara's verjaardag

Peter 6

Tamara vierde gisteren haar verjaardag met een diner in (japans) restaurant Hosokawa in Amsterdam. Het werd een emotionele avond omdat we ons allemaal realiseren dat Lisa en ik zes maanden weg zullen zijn en dat dit een grote impact heeft.

Luna, onze kleindochter, zal leren lopen de komende maanden en zal het moeten stellen zonder onze verwennerij. Gelukkig heeft ze nog een stel grootouders!

Tom is, al werkend, aan het zoeken naar de juiste opleiding voor hem terwijl Tamara zich voorbereid op uit huis gaan met alle daarbij behorende zaken. Farrah en Niels zijn net ouders geworden van dochter Luna.

En wij gaan zes maanden weg!

Zonder verandering is er geen vooruitgang heb ik ooit begrepen en daar geloof ik in. Gisteren werden er, aan tafel in Hosakawa, al intensieve gesprekken gevoerd tussen de kinderen hoe ze met bepaald situaties om zullen gaan en wanneer ze weer bij elkaar zullen komen. Als ouders, en dat zijn Lisa en ik, merk je dan dat je kinderen heel verstandig, pragmatisch en volwassen zijn en dat je jezelf  ouderlijke plichten oplegt waar die eigenlijk niet meer nodig zijn.

Heel mooi om te weten dat je kinderen je zullen missen maar ook confronterend te weten dat ze je eigenlijk niet meer nodig hebben na al die jaren. Hoewel, als je Lisa en Tamara ziet…..

 

 Onderweg terug uit Amsterdam nabij Schiphol

 1. Wim en Wil Wim en Wil

  Peter en Lisa,
  Wij waren in 2002 vierenhalve maand onderweg op de Donau.
  Je zal zien, het vliegt voorbij.
  Blijf je verwonderen!
  Wim en Wil

 2. Michael Michael

  Peter and Elize wishing you a well deserved and safe passage on your own epic.

  I think you’ve captured your emotions and thoughts well on the “eve” of your departure.

  There is no progress no growth without change and change in all its different meanings. You have laid sound foundations as parents and trust that your kids will continue their growth in your absence which is necessary and needed.

  Most importantly family and friends I sure will accompany you on your journey.

  Enjoy the experience as I am sure it will enrich you.

  Love
  Pienaar family

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *