Press "Enter" to skip to content

Dysseldorp – 27 januari 2024

Peter 6

Ik schrijf dit onderweg in het plaatsje Barrydale terwijl we onderweg zijn van Kaapstad naar Dysseldorp. Het is hier heet, smoorheet en blakerend heet. De hamburger met friet smaakt prima hier langs de weg en kostte ZAR 90. We moeten nog 200 km rijden en dat kan prima met 100 km/u.

Het probleem met de accu is opgelost. Het bleek een zekering te zijn op een plek waar ik nooit aan gedacht had. Alles werkt nu in ieder geval.

Inmiddels zitten we bij mijn schoonmoeder in Dysseldorp, midden in de Klein Karoo. Het is hier nu 31 graden (19:00 uur) maar onderweg was het 36 graden. De wind waait hier maar dat geeft enorm veel stof.

Mijn schoonmoeder heeft nogal wat verbouwd hier dus er is meer ruimte in en om het huis. Ze heeft ontzettend veel last van jicht nu maar daar heb ik wat tegen gelukkig.

En ze is des duivels op de ezels en geiten die haar dagga hebben opgepeuzeld. Nu moet ze het gaan kopen bij de rastafari’s en moet ik aan de slag om er olie van te maken.

Hier kan ik weer ‘genieten’ van het openluchttheater van de mensen aan de overkant van de weg. Ze maken er echt een spektakel van met muziek, dansen, vechtpartijen en het ingooien van hun eigen ramen als ze echt teveel drinken.

  1. Erik Erik

    Het klinkt weer echt Afrikaans!!! Veel plezier!

  2. Corry Corry

    Ik probeer me het voor te stellen, een ander land, warmte, zeg maar hitte, de mensen, het geluid, hoe het ruikt, hoe dingen weer veranderd zijn sinds de laatste keer dat je er was…..
    Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *