Press "Enter" to skip to content

31 oktober 2018

Peter 10

Na heel veel avonturen zitten we nu in hotel Bidju in Chimoio. Dit hotel is in aanbouw maar wel netjes en schoon. De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Gorongosa, het nationale park hier in de buurt. Maandag reden we naar het park toe, een afstand van ongeveer 130 km over de EN-1. Net ten noorden van Inchope werd deze weg zeer slecht en dat duurde ongeveer 35 km. De foto spreekt voor zich denk ik, er was een beetje asfalt en erg veel zand en kuilen.

We sloegen af naar Gorongosa en die weg was onverhard maar eigenlijk was dit beter. Wel veel ‘wasborden’ dus je trilde van je stoel. Na ongeveer 15 km kwamen we bij de gate en nog 17 km verder bij het park waar we de enige gasten waren op de camping. Er liepen zwijntjes en apen over de camping en 1 van die rotzakken, een aap, stal mijn meloen. We werden in de ochtend wakker met apen op het dak.

Automatisch gingen we vergelijken met parken in Zuid-Afrika en Namibie. De parken daar zijn comfortabel, schoon, georganiseerd maar best betaalbaar. Dit park vraagt dezelfde prijzen (US$ 30 per persoon per dag) maar is verre van het niveau van het Kruger Wildpark. Er is door de oorlogen in Mozambique een verschrikkelijke slachtpartij geweest in dit park. Tijdens onze ‘game ride’, een tour met gids door het park, vertelde de ranger dat 99% van alle dieren werd gedood, vooral olifanten (ivoor). Zo zijn er nu vele olifanten zonder slagtanden, Darwin heeft gelijk. Ook zijn deze olifanten aggressief naar mensen vanwege de oorlog.

Tijdens onze tour zagen we een mannetjes olifant van ongeveer 25 jaar die uit de kudde gestoten was. Hij huilde, echt waar. Je zag zijn tranen. Verder zagen we veel vogels en schitterende vegetatie van tropisch regenwoud tot savanne. En ja we zagen een leeuw, een echte en van een meter of 5 afstand. Bijna hadden we ook nog wilde honden gezien maar die waren onze gids te vlug af.

Vandaag reden we dezelfde weg weer terug en deden 4 uur over de 130 km naar Chimoio. Morgen gaan we naar Tete, een rit van 400 km over goede wegen aldus de locals, en de dag daarop Malawi. O ja en ik werd weer eens aangehouden. Of ik uit Zimbabwe kwam. Nederlanders mochten doorrijden…..

 1. Inge Inge

  Wat een geweldige belevenissen! Nu eens niet bezig zijn met je werk, hypotheek en de standaard ouderlijke plichten, maar nu onder andere met “hoe komen wij en onze superkar in 1 stuk van A naar B”.. En dat in een zo andere omgeving dan je gewend bent. Dat brein van jou moet volledig aan het resetten zijn! Geniet er van en rij, zoals altijd, voorzichtig!! Big hug aan jullie beiden! Inge (ook aan het resetten maar dan 10.000 km westwaarts)

 2. Corry Corry

  Mooi avontuur enne “war, waar is het goed voor, absolutely nothing, say it again” (Springsteen)
  Leeuw prachtig, olifant hartverscheurend, en veel meer moois.
  Vandaag dus verderop over goede wegen na nachtje bijkomen in hotel. Tot later weer!

  • Hein Hein

   Correctie: dat was Edwin Starr, maar niettemin even zinloos inderdaad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *