Press "Enter" to skip to content

27 maart, Kaapstad

Peter 8

Wat een heerlijk weer is het nu in Zuid-Afrika. Sinds afgelopen zaterdag 23 maart zitten we in Hout Baai in een schitterend landhuis. Zoals veel van de huizen hier in de omgeving, zit ook deze woning achter een hek dat rond een stuk of tien andere staat. Er is een slagboom en je komt er alleen maar binnen met je vingerafdruk, echt waar! Het huis is werkelijk prachtig, gebouwd in italiaanse stijl (hoewel men hier denkt dat het franse stijl is) met een 18 m lang zwembad en van alle gemakken voorzien. Er is een tuinman (die iedere dag komt), een beheerder (die in de aanbouw woont en een muziek producer blijkt te zijn) en een huishoudster (die iedere dag onze rotzooi opruimt). Afzien he?

Zaterdag reden Lisa, Tamara en ik naar Bloubergstrand voor wat mooie foto’s van de Tafelberg en Kaapstad.

We hadden zondag direct een barbecue met de hele familie zo ongeveer en daarbij is heel wat vlees gegeten en zijn er ook enorm veel foto’s gemaakt. Daarvoor reden Farrah, Niels en ik even naar Kaapstad om de huurauto in te leveren bij AVIS. Daarna deden we boodschappen voor de braai.

Maandag hebben Tom en ik een stel fietsen gehuurd waarop we naar Chapmans Peak zijn gereden. Dat is een waanzinnig mooie rit met de auto, laat staan met de fiets! Wel 160 m omhoog en daarna knallen naar beneden op een carbon racefiets met bandjes van 2 cm breed. We waren allebei volledig kapot na afloop dus hebben we het dinsdag nog een keer gedaan met aansluitend 1 km zwemmen. Vandaag zijn we de pas naar Llandudno op gereden  en hebben we daarna de fietsen ingeleverd. We liepen daarna 4 km naar huis en Tom zwom nog maar eens een kilometer. Ik iets minder! Bij de afdaling reed ik 72 km/u.

Farrah en Niels zijn gisteren wijn gaan proeven in Stellenbosch en kwamen heel vrolijk terug. Vandaag deden ze yoga.

Vanavond gaan we uit eten in Hout Baai met de hele familie. De foto’s volgen later.

 1. Flim Reydon Flim Reydon

  Wat een blije foto’s, we zijn plaatsvervangend jaloers en tegelijk gunnen we het jullie allemaal wholeheartedly!!
  Jullie zullen in Nederland ook weer moeten wennen aan die doorzichtig wit/roze mensen… melkflessen wit noemde mijn moeder dat vroeger.
  Zuid-Afrika – vooral de streek waar jullie nu zitten – is voor de rich and happy few he?

  Enfin, er moet nog heel wat water door de Rijn stromen willen we als mensheid op deze aardbol leren: there is enough for everybody’s need, there’s not enough for everybody’s greed”. (Gandhi)

  Ik ga even heerlijk genieten van die blije foto’s…

  Flim

  • Flim Reydon Flim Reydon

   ik moet blijkbaar reageren, heb ik net gedaan..

   Namaste,

   Flim

 2. Hanneke Hanneke

  Wat een geweldige foto’s!! Echt heerlijk om te zien. Die kleine Luna bij de hele familie op de arm, prachtig.
  Allemaal blije mensen. En dan als klap op de vuurpijl nog de foto van Peter en Tom, ik zou hem uitvergroot aan de muur hangen straks thuis in Holland. 🙂

 3. Erik Erik

  Ik ben met Hanneke!

  Wat een top plaatjes ??

  Geniet ervan ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *