Press "Enter" to skip to content

22 januari – Kaapstad

Peter 4

Het is al weer bijna een week geleden dat ik wat gepost heb en we zijn inmiddels aangeland in een hotel op de luchthaven van Kaapstad waar Tamara vanavond laat aankomt. Vanuit Citrusdal vetrokken we donderdag over de N7 richting Kaapstad met een tussenstop in Piketberg waar Lisa een of ander zalfje moest hebben wat alleen daar verkrijgbaar was. Gelukkig was de omweg maar 2 km dit keer. We sliepen donderdag in Franschoek op een matige camping in een boomgaard. Wel dicht bij het dorp dus we konden lopend ons eten halen en dat is ook wat waard. Op de camping stond ook een niet meer zo jonge Fransman die vrijwilligerswerk deed in de buurt. Hij was op de fiets Kaapstad gaan verkennen en in een verkeerde buurt terecht gekomen en in zijn arm gestoken. Gelukkig stopten er direct automobilisten om hem te helpen. Dat is ook weer Zuid-Afrika!

De volgende dag reden we 40 km verder naar Stellenbosch waar we op een prachtige camping stonden midden tussen de springpaarden. Myriam, jij zou genoten hebben! Op deze camping stond een Nederlandse camper en we raakten al gauw in gesprek met ze. Deze mensen reisden al 7 jaar de wereld over met hun camper en voorzagen in hun inkomsten door reportages te maken over ontwikkelingsprojecten in de breedste zins des woords. Prachtig gewoon! www.opmeerreports.nl

Vrijdagmiddag haalden we schoonzus Lilly op en zij is bij ons gebleven tot zondag. Gezellig.

Zaterdag bezochten we een tante van Lisa, 89 jaar oud en nog kleiner dan zij. Het duurde 15 seconden voor ze Lisa herkende en na een minuut kende ze mij ook. Natuurlijk zagen we ook de prachtige maan!

Zondag brachten we Lilly thuis en maandag reden we naar Hermanus aan de kust van Zuid Afrika. Hier kun je walvissen zien maar wij zagen niks. Ach het weer was goed en de omgeving ook.

Vandaag reden we langs de kust naar het vliegveld. Onderweg kwamen we langs Bettiesbaai waar mijn zwager een stuk grond heeft gekocht om een huis te bouwen (wanneer Michael??). Er heeft daar een flinke brand gewoed en de schade is enorm.

Nu dus in het hotel in Kaapstad in afwachting van Tamara.

 

  1. Erik Erik

    Prachtig verhaal, dito foto’s, top ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *