Press "Enter" to skip to content

20 oktober 2018

Peter 8

Rustenburg bij nicht Brumilda en haar man Rowan. Gisterochtend vertrokken we vanuit Britstown over de N12 richting Kimberly. Een eindeloze weg door de Karoo die langzaam maar zeker overging in grasland van de Northwestern Province. Kimberly is bekend om het “grote gat”. Hier is de diamantwinning begonnen ooit, door Cecil Rhodes, ja die van Rhodesiё. Het gat is honderden meters diep en staat nu vol met water. Kimberly zelf is geen leuke stad; er is veel verwaarlozing.

Onderweg gingen we over de Oranje rivier wat de langste rivier is van Zuid Afrika. De rivier dankt zijn naam aan de modderkleur die enigzins oranje is. De betekenis van de rivier voor Zuid Afrika is enorm omdat veel irrigatiewerken afhankelijk zijn van het water.

We kwamen een jonge man tegen die met een enorme rugzak langs de weg liep, heuvel op. Omdat we stil stonden voor een wegopbreking raakten we in gesprek. Hij zat zonder geld en zonder werk en liep nu maar naar het volgende dorp. Hij zag er heel gezond uit dus we hadden de indruk dat hij een avontuurlijke reis aan het maken was door Zuid Afrika. We gaven hem ZAR 200 voor eten.

De dag eindigde bij Klipspruit River Resort nabij Leeudoringstad. Dat plaatsje maakte ons erg verdrietig want het zag er uit als een prachtige plaats die volledig door zijn bewoners was uitgewoond. Verschrikkelijk hoe mensen kunnen omgaan met hun omgeving.

Het Resort was prachtig gelegen aan de Vaal rivier. Die rivier dankt ook zijn naam aan de kleur en die is dus….vaal.

De volgende dag vertrokken we wat later naar Rustenburg waar we na een korte rit aankwamen bij de familie. Brumilda en Rowan wonen in een appartement enigzins buiten Rustenburg. Later op de dag zijn we rugby gaan kijken in een nabij gelegen kroeg. Helaas misten we de laatste 10 minuten vanwege hevig onweer en regen.

Morgen gaan we weer verder richting het oosten.

 

 1. Michael Michael

  Peter en Elize eks bly dinge verloop goed en julle kan jul geniet. Ons werk immers om te leef en nie andersom nie.

  Geniet die diverse landskap en mense van Suid Afrika. Ek dink jy het alreeds n goeie begrip van die land en sy mense.

  Volgende week le vir julle nuwe plekke en vereikende uitdagings voor. Geniet die reis!

  Just keep in mind:”Sometimes we travel yet we don’t travel”.

  Sterkte Pienaar familie

  Have a blessed Sunday and a beautiful week

 2. Corry Corry

  Fantastisch, maar wat een contrasten, veel indrukken te verwerken, liefs

 3. Flim Reydon Flim Reydon

  Weer meer geleerd over Zuid-Afrika! Wat een tegenstellingen he? De schoonheid van de natuur en hoe bewusteloos mensen om kunnen gaan met hun omgeving (en met moeder aarde).
  Op je laatste foto zit Lisa verscholen achter de trap, Wij willen haar ook weer eens helemaal op de foto zien!
  Mijn dag is weer goed begonnen na het Afrika-nieuws!
  Flim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *